Picture
Return – Δελτίο Τύπου

Το «Flying Away Art and Music Festival» σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Mix FM παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Return» την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στον χώρο της Aigaia School of Art and Design.

Υπάρχουν σημεία, όπου το τέλος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχή.

 Εξελισσόμαστε μέσα από την με την εσωτερική διαδικασία της έν-πνευσης που εισέρχεται με κάθε ανάσα που παίρνουμε, και η ζωή μας ανανεώνεται με κάθε ανάσα που εκπνέουμε.

Ακριβώς όπως η κάμπια ξαναγεννιέται σε μια όμορφη πεταλούδα καθώς εσωκλείεται σε ένα κουκούλι υφασμένα από τις ίδιες της δικές της ουσίες, με τον ίδιο τρόπο η δημιουργική διαδικασία είναι μια επιστροφή στην ουσία της ύπαρξής μας. Σχεδόν τελετουργικά, ο καλλιτέχνης στρέφεται πάντα προς τα μέσα, στην ουσία του δικού του άμορφου κόσμου και τον εξωτερικεύει δίνοντας μορφή σε ένα νέο έργου τέχνης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στο Παρών. Εφήμερο και στιγμιαίο για το κοινό νου, αλλά κυκλικό και ατέρμονο στο δημιουργικό μυαλό, το «Τώρα», συνεχώς ξαναγεννιέται σε ένα άλλο «Τώρα» που με τη σειρά του είναι αυτό που κρατά σταθερή την εμπειρία μας για την διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Ως εκ τούτου ένα έργο τέχνης γίνεται σύμβολο της αναγέννησης μέσω της επιστροφής, μια σχεδόν μυστικιστική διαδικασία η οποία μεταφορικά αντανακλά την διαδικασία της αρχέγονης κοσμογονία, δεδομένου ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης είναι ένα μικρός δημιουργός ενός μικροκοσμικού σύμπαντος,  του έργο τέχνης.

Κάθε νέο ξεκινήματα, όχι μόνο ένός έργου τέχνης, αλλά σε κάθε επίπεδο, είναι μια στιγμή της καθαρότητας, σύμβολο του κοσμικού big-bang, όπου όλες οι μορφές δημιουργήθηκαν μέσα από το συλλογικό πεδίο άμορφη ενέργεια. Τα νέα ξεκίνηματα είναι πάντα κυκλικά, το παλιό πρέπει να μεταμορφωθεί εξακολουθώντας να διατηρούν το πιο αγνό κομμάτι της ύπαρξής του. Ακριβώς όπως την κάμπια, όλοι περνούν από την εσωτερίκευση διαδικασία λίγο πριν το τέλος, προκειμένου να ξαναγεννηθούν σε υψηλότερο επίπεδο, αυτό της πεταλούδα, αυτό είναι η εξέλιξη.

 Η προσωπική μας εσωτερική εξέλιξη είναι αυτό που υποκινεί την αλλαγή σε μεγαλύτερη κλίμακα, του εξωτερικού κόσμου, δεδομένου ότι κάθε ένας από εμάς αποτελεί αναπόσπαστο μοναδική μονάδα ενός μεγάλου συνόλου.

Υπερβαίνοντας την γραμμικότητα του χρόνου, το χρονικό παρόν, η δημιουργικότητα πάντοτε κυκλική επιστρέφει.

Συμμετέχουν οι : Νικόλας Αντωνίου/ Αθηνά Αντωνιάδου / Πάνος Κράλεβιτς / Κατερίνα Μολέσκη / Άννα Λυτρίδου / Μαργαρίτα Παρασκευαϊδου / Λευκή Σαββίδου / Κατερίνα Σταύρου / Άννα Τοκάρεβα / Μαρία Τρίλλιδου / Φίλιππος Βασιλειάδης.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα παρουσιαστεί ζωντανή οπτικοακουστική εκτέλεση ambient μουσικής από τους Chris & Terry και στη συνέχεια από τον Tony Cusack.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι τις 04 Σεμπεμβρίου.

Ανοικτή καθημερινά 10.00-13.00 και 16.00-20.00



Περισσότερες πληροφορίες στο : https://www.facebook.com/events/280242032115349/



Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Μαργαρίτα Παρασκευαϊδου
    κριτικός τέχνης

    Επιστρέφοντας στην Κύπρο με το τέλος των σπουδών μου με ένα πτυχίο Καλών Τεχνών και είνα μεταπτυχιακό στην Κριτική Τέχνης έψαχνα τρόπους να δραστηριοποιηθώ. Συνειδητοποιώντας ότι τα ΜΜΕ στην πλειονότητα των περιπτώσεων απλά ανακύκλωναν τα δελτία τύπου που έστελναν οι γκαλερί και οι καλλιτέχνες αποφάσισα να επισκέπτομαι τις εκθέσεις και  να γράφω για την προσωπική μου άποψη και εντυπώσεις και να την στέλνω στον τύπο. Σταδιακά αυτή η απασχόληση εξελιχθήκε σε εβδομαδίαια στήλη στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο σχετικά με τα εικαστικά την οποία και διατηρώ από το 2007. Μέσα από αυτή την σελίδα στόχος μου είναι να αναδημοσιεύω τα άρθρα αυτά, λίγες μέρες μετά την επίσημη δημοσίευσή τους.

    Archives

    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012

    View my profile on LinkedIn